spoonbill Nest Latest News

blog

Posted on 24 Dec 2020

NJIHUNI ME OJQ MË TË BESUESHME NË QYTET

SpoonbillNest, një emër që mund ta keni dëgjuar që nga Dhjetori i vitit të kaluar. Gjithçka nisi me konferencën e parë vjetore SpoonbillNest në 2019, dhe në partneritet me Elite Academy, ajo frymëzoi Qendrën e Inovacionit SpoonbillNest. Por çfarë është saktësisht kjo qendër?

Qendra SpoonbillNest është organizata jo qeveritare më e re në qytetin e Elbasanit dhe e vetmja në llojin e saj. Fokusi kryesor është arsimi profesional, trajnimet dhe ndërtimi i shoqërisë. Për të kuptuar pak më shumë rreth kësaj OJQ-je të re, kemi një intervistë të shkurtër me Terena Cardwell, Menaxhere Projekti për SpoonbillNest.

WHAT MOTIVATED YOUT TO COME TO ALBANIA AND WORK FOR SPOONBILLNEST INNOVATION CENTER?

Ky vit ka qenë sfidues për të gjithë. Më shkarkuan nga pozicioni im në Los Angeles për shkak të pushimeve masive nga puna. Pas kësaj, u detyrova të shikoj për sfidat e mia të radhës. Kështu që, gjeta Elite Travel Group. Pasi fola me Elvis Kotheren dhe bordin e drejtorëve të SpoonbillNest, vendosa të shfrytëzoj shansin për mundësinë për të provuar një kulturë të re dhe për të sjellë ndryshimin e vërtetë në këtë komunitet.

CILI ESHTE PLANI I QENDRES SPOONBILLNEST PER TE PERMIRESUAR SISTEMIN ARSIMOR NE ELBASAN

SpoonbillNest po angazhohet me shkollat ​​lokale, veçanërisht shkollat ​profesionale dhe Universitetin e Elbasanit. Ne duam të sigurojmë mbështetje për zhvillimin e kurrikulës dhe mundësi të trajnimit të mësuesve. Tashmë ne kemi filluar një projekt për krijimin e programeve mësimore të energjisë së gjelbër dhe bujqësisë së qëndrueshme përmes një partneriteti midis Mihal Shahinit dhe Solar Green Education (Spanjë). Ne gjithashtu kemi filluar bisedimet për të sjellë programet mësimore të Akademisë Oracle në sistemin arsimor në Elbasan, duke filluar me Universitetin.

SI MUNDEN BIZNESET DHE INSTITUCIONET ARSIMORE TE BEHEN PARTNERE TE KESAJ ORGANIZATE JO QEVERITARE

Bizneset që kërkojnë të përmirësojnë cilësinë dhe kualifikimet e kandidatëve, përmes trajnimeve specifike dhe mundësive të praktikës mund të na drejtohen. Po kështu, institucionet arsimore që janë të gatshme dhe të afta të përditësojnë programet mësimore, të aftësojnë mësuesit e tyre dhe të zbatojnë programe pas shkollore janë të mirëpritur të na kontaktojnë. Si rezultat, ne mund të punojmë së bashku për të përmirësuar ofrimet e tyre akademike.

NE Ç`MENYRE MUNDEN TE RINJTE E ELBASANIT TE BEHEN PJESE E KESAJ QENDRE ?

Të rinjtë mund të na kontaktojnë direkt. Kemi një këshill rinor dhe “Skuadrën e Gjelbër” të cilat gjithmonë mirëpresin pjesëtarë të rinj dhe vullnetarë. Gjithashtu, ata që interesohen për kurse për zhvillim personal dhe profesional, mund të shikojnë Elite Academy.

CILAT JANE DISA NGA QELLIMET AKTUALE PER KETE ORGANIZATE JO QEVERITARE ?

Pra, me synimin për të përmirësuar jetën e të rinjve të Elbasanit, Qendra e Inovacionit SpoonbillNest duket se do të ketë shumë projekte interesante. Për të gjitha bizneset, institucionet dhe njerëzit e interesuar, këtu është shansi juaj të bëheni pjesë e diçkaje mjaft të rëndësishme për të ardhmen tonë.

Na ndiqni për përditësime të mëtejshme!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

engage

Get the coolest tips and tricks today

This ebook will change everything you ever thought about relationships and attachment. Find the secret to connecting better and faster