spoonbill Nest Latest News

blog

Posted on 04 Mar 2021

KONKURSI I SIPËRMARRJES SOCIALE Në TURIZEM

Konkursi i Sipërmarrjes Sociale në Turizëm është konkursi i parë në të gjithë botën që përqendrohet në inovacionin social dhe sipërmarrjen në turizëm. Hapja e konkursit u bë më 9 Mars 2021. Duke u dhënë sipërmarrësve socialë nga e gjithë bota akses në ekspertizë dhe shikueshmëri ndërkombëtare, konkursi synon të fuqizojë sipërmarrësit dhe komunitetet në destinacionet e udhëtimit, të përshpejtojë rritjen e tyre dhe t’u sigurojë atyre akses në treg. Nisur nga sfidat aktuale globale për shkak të COVID-19, fokusi i konkursit të këtij viti do të jetë në mbështetjen e sipërmarrësve të turizmit social në përpjekjet e tyre për të ndihmuar sektorin të rimëkëmbet dhe të formojë një të ardhme të qëndrueshme për turizmin. Struktura e konkursit ndjek frymën e 17 Qëllimeve të Zhvillimit të Qëndrueshëm të Kombeve të Bashkuara dhe kërkon të mbështesë arritjen e edukimit cilësor, barazisë gjinore dhe rritjes ekonomike.

KUSH JANE ORGANIZATORET?

Këtë vit Konkursi i Sipërmarrjes Sociale në Turizëm do të mbështetet nga disa nga kompanitë dhe organizatat më të njohura të industrisë së turizmit. TUI Care Foundation së bashku me Universitetin Eberswalde, ITB Berlin, Social Innovation Academy, Travel Massive dhe UNWTO do të ofrojnë ekspertizën e tyre si dhe do të kenë përfaqësues në jurinë e konkursit. Gjithashtu, do të ofrojnë edhe çmime të ndryshme për pjesëmarrësit.

ÇFARE DO TE FITOJNE PJESEMARRESIT?

Pjesëmarrësve në konkurs do t’u jepen mundësi shumë të mira këshillimi, zhvillimi dhe financimi. Social Innovation Academy do të ofrojë një program trajnimi dhe këshillimi 10-javor për deri në 10 finalistë. Fituesit përveç se do të publikohen nga partnerët, ata gjithashtu do të marrin edhe dy bileta për ITB Berlin dhe një mundësi për të prezantuar projektin e tyre. TUI Care Foundation do të japë €1000 për çmimin e parë në secilën kategori dhe €500 për vendin e dytë në secilën kategori. Gjithashtu, finalistët do të kenë mundësinë e një sesioni ekspertize me Këshilltarin e Hyrjes në Treg të TUI Care Foundation. Së fundmi, fituesit do të marrin nga $100 nga Travel Massive për t’i përdorur në kurset e zhvillimit të aftësive në platformën Udemy sipas zgjedhjes së tyre.

KUSH MUND TE MARRE PJESE DHE SI APLIKOHET ?

Në këtë konkurs mund të marrë pjesë kushdo që ka një projekt që lidhet me turizmin, mbështet Qëllimet për Zhvillim të Qëndrueshëm nga Kombet e Bashkuara dhe ka një mision social apo ambientalist në plan biznes. Aplikimet mund të bëhen qoftë për ide të reja dhe startup-e, apo edhe për sipërmarrje ekzistuese që duan të implementojnë diçka të re.
Për të aplikuar do t’ju duhet të plotësoni formularin online me qëllimet tuaja, përshkrimin e projektit dhe impaktin që pritet të ketë. Gjithashtu duhet të filmoni një video të shkurtër, 90 sekonda, ku të shpjegoni më tej rreth ambicieve tuaja për të ardhmen, çfarë problemesh do të zgjidhni dhe si do të krijoni vlera për shoqërinë më gjerë. Aplikimet pranohen deri më datë 30 Prill.

Na ndiqni për përditësime të reja!

Video zyrtare e konkursit

Competition_Logo-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

engage

Get the coolest tips and tricks today

This ebook will change everything you ever thought about relationships and attachment. Find the secret to connecting better and faster